מופע ייצור
המופע והבמה כמרחב להתנסות וחקירה של מרחב, אסתטיקה, יחסים, רגש.
הפרויקט חוקר את הדיאלוג בין עולם התנועה לעולם העיצוב בעזרת כלים טכנולוגיים.
העולם הטכנולוגי המתפתח מאפשר כלים חדשים, התנסויות והגדרות חדשות בתפיסה של אובייקטים, מרחב, הגדרה אישית, זמן, תהליכי יצירה, תהליכי תכנון עיצוב.
במסגרת הפרויקט פיתחנו כלים טכנולוגים להעלאת "מופע ייצור" אשר יבחן את האיכויות שאפשר לגלות בחיבור בין העולמות האלה ולבחון אותן בתהליך יצירה בזמן אמת במהלך המופע ובתוצרים הסטטים הנשארים לאחר המופע כעקבות לאחר פעולה.
המופע מייצר עולם עם חוקיות של זרימת דאטא וקשרי גומלין בין הרקדנים למכונה, אשר משפיעים אחד על השני. במהלך המופע הדאטא שהרקדנים מייצרים מובא לידי ביטוי על ידי אובייקט מרחבי שנוצר בזמן אמת במופע ומשפיע על המרחב ותנועות הרקדנים.
making of /
הגדרת טריטוריה
התחלנו את פרויקט הגמר עם סקרנות ראשונית לדברים שיש בהם תנועה וסאונד, לכדי יצירה של חוויה שמשאירה בסופה תוצר פיזי.
מתוך העניין שלנו ליצור חוויה אינטראקטיבית התעניינו במכונות שהן חלק מהסיפור של האוביקט.
כלומר, שתהליך הייצור הוא חלק מהסיפור והחוויה, דבר שהוביל אותנו גם לסרט זמנים מודרנים של צ'ארלי צ'פלין שמציג יחסים בין אדם למכונה, כיראוגרפיה, ומופע ויזאולי שבא לידי ביטוי בתוך פס ייצור.
דרך התעסקות בכיראוגרפיה של תהליכי ייצור, ותנועה מכנית של מכונות, הגענו לחשוב על עולם המחול כמקור לבנית ידע והשראה. דיברנו עם כמה כוריאוגרפים ורקדנים, דבר שפתח לנו מאוד את הראש ועורר בנו משיכה לעולם זה, עלו הרבה נקודות עניין חלק מהם זה איך מתקיימת הגדרת המרחב במופע מחול, כוריאוגרפיה כהגדרת ייחסים והשתנות לאורך זמן, איכות התנועה והרגש שמועבר בה ועוד.
דבר שהוביל אותנו להסתכל על עבודות של אוסקר שלמר מהבאוהאוס, אפשר לראות כיצד הוא משתמש בבמה כמרחב ופלטפורמה לחקירה של עקרונות הבאוהאוס.
ישנם עוד הרבה התנסויות ועבודות בחיבור בין עולם התנועה לארכיטקטורה, לציור, לעיצוב, למוסיקה.
ישנו למשל את הכתב תנועה של לאבן שניתח את התנועות במרחב לאורך ציר זמן, וישנו גם את הכתב תנועה אשכל־וכמן של הכוריאוגרפית נועה אשכול ותלמידה אברהם וכמן שהיה ארכיטקט.
הציור של קנדינסקי שתפס רגע של הגוף ופישט אותו לצורות בסיסיות. וישנם גם עבודות מודרניות למשל של ויליאם פורסיית' שבהם משתמשים בכלים דיגיטליים לניתוח התנועה.
מחקר טכנולוגי
לאחר שהבנו את המרחב שאנו רוצים לפעול בו ובזכות הקורונה, התחלנו להתנסות ולשחק בטכנולוגיה. אפשר לראות פה משחקים ראשונים של שליטה על מנועים מתוכנה פרמטרית בשם -
גראסהופר, וניסיונות להכניס דאטא לתוכנה מחיישנים למיניהם.
עשינו ניסויי בצביעה, בחימום של חומר, וביציקה של פורצלן לתבנית בד משתנה הנשלטת על ידי מנועים וחוטים.
בנוסף הבנו שאנחנו צריכים תוכנה שמתאימה למופעים לעבודה ב"לייב" ומשם הגענו לתוכנת טאצידזיינר. תוכנה שהיא מולטיטול לחיבור בין תוכנות, לעיבוד מידע, ויצירת ויז'ואל למופעים, מיצבים, והרבה דברים קינטים או מג'ונרטים. אפשר לראות בסרטונים את הניסיונות הראשונים שלנו בתוכנה.
לאחר שלמדנו מעט את התוכנה התחלנו לבדוק שאנחנו באמת מצליחים לשלוט על המידע שאנחנו קולטים ולהפיק ממנו משהו ראשוני. השתמשנו בקינקט ובדקנו שאנחנו מצליחים לתפוס את התנועה ואת הבן אדם בייחס למרחב מוגדר שהגדרנו בתוכנה ובשטח - הפכנו את הסלון למעבדת תנועה קטנה.
הקונספט הטכנולוגי
לאחר המחקר וההתנסות התחלנו לבנות את הקונספט של המערך הטכנולוגי ואופן פעולת המופע. המופע הוא למעשה פלטפורמה עם מספר משתנים והגדרות אשר מאפשרת לנו להתנסות ולבחון מספר דברים.
המרכיב הראשון במערכת הוא הרקדנים שהתנועה שלהם נקלטת על ידי חיישן - קינקט, ומשם הדאטא עוברת לניתוח מידע על פי כלים טכנולוגיים שאנו פיתחנו והגדרנו.
תוצאות הניתוח נותנות הוראות למכונת הכיפוף והוראות להקרנות. המוטות המכופפים, הלייסטים מהעץ וההקרנות חוזרים אל הרקדנים כדאטא פיזית וויזואלית אשר משפיעה עליהם בחזרה וכך נוצר היזון חוזר (פידבק), אשר בא לידי ביטוי באובייקט הפיזי שנשאר לאחר המופע, כעקבות לאחר פעולה.
האובייקט
במהלך המופע נבנה האובייקט על פי הדאטא הנקלט בזמן המופע, וחוזר בתורו להשפיע על המרחב והתנועה של המופע. בסוף המופע האוייבקט נישאר כעקבות לאחר פעולה, כזיכרון מוחשי להתרחשות הרגעית ממהלך המופע. מהאובייקט אפשר לגזור הבנות על התנועה שהתרחשה, על המרחב, ועל הזמן.
מרכיבי האויבקט בנויים מחלקים אשר נותנים לו את החופש והמודולריות להשתנות ממופע למופע.
מוט מתכת- המוט מייצג את הקפאת הפוזיציה של הגוף ברגע מסויים, אשר הרגע נקבע על ידי המוסיקה
לייסט עץ- לייסט העץ מייצג את ציר הזמן על ידי חיבור בין מוט למוט אשר שייך לאותו בן-אדם
הבמה- הבמה בנויה במיוחד כגריד של חורים אשר נותן את האפשרות לשים מוט בכל נקודה ובמה ולקבע את זווית המוט
מחברים- המחברים מאפשרים חיבור של לייסט אחד או שתיים למוט המתכת ומאפשרים חופש בציר הסיבובי
ההוראות להרכבת האובייקט מעוברות באמצעות ההקרנות על גבי הבמה, אשר מוסיפות רובד ויזואלי נוסף למופע
תודות וקרדיטים
עדי קופמן וקמע דיבון
ספי חפץ
טל גור
ליהי פאול
יעל וכמן
שחר סרי
אברהם קובר
עמית דגים
דוד שרביט
אנדרי גלמן
דניאל מקמל
גיל וורניק
הגראג'- מייקרוסופט
נעם סיון, חגי ארן, ארם פונדק, דניאל מקמל, נעם פאול, ארז לבנון, עמית איילון,דותן טאוב, חן אסולין,
עידן קוקה, שלום שוורץ, שמעון איפרגן, פנחס גרין, דודי זנג׳ירי
יוצרים
מנחים
רקדניות
מוסיקה
צלמים
תודות